Dr Challoner's High School

Dr Challoner’s High School for Girls approached Pinnacle with the task of refurbishing their sixth form common room with a high volume of soft seating, and also their IT suite. There was also a tea point in the common room area that needed refurbishing. We worked closely with the client to produce an area full of colour which was welcoming to students.

£0 Project value
0 Number of students
0 School founded

The Brief

We first supplied glacier seating in five different colours and in a mixture of different seat modules to allow for student preferences and to create a relaxed and informal breakout area.  Glacier seating is a contemporary seating range and can be configured in numerous ways to create a personal, unique design. The range has chrome feet and two tone colour upholstery as standard. The four seater units were installed side-by-side in rows with “D” shaped units at one end. We also supplied island units which look modern with their round shape and central backrest.

Along one wall of the sixth form common room, we installed fitted benching with white worktops. Part of the benching was raised, and here we supplied EN high stools in lime and on the lower benching sections we provided EN four leg chairs in cool grey and mandrin orange.  It was an interesting challenge to install enough seating to accommodate the amount of students who would be using the area. We achieved this through a high volume of soft seating throughout the area.

What we did

At the tea point, we installed a laminate worktop with overhead cupboards and capacity storage below. The room had the same flooring as the common room area and to brighten it up, we fitted a green splashback. We also installed a dishwasher, sink and tap in the tea point area.

In the IT room we installed high pressure laminate worktops which are durable and will stand up to long-term use.  We installed two different colour worktops – slate grey around the perimeter of the room, and white with grey flecks on the central island.  The central island was a bespoke shape to fit around the power poles in the room. The chairs chosen by the school were EN chairs in Apple Orchard and Lilac and these pale shades complemented the worktops, creating a soft colour scheme. We also installed a central upstand between the power poles on the central benching in a vibrant lime green shade.

Overall the sixth form common room and IT suite was vibrant and colourful, as well as being practical and durable to stand up to student use and fit the required numbers.

Get in touch

We would love to hear from you about your project! Give us a call, send an email or use the form below, we are always keen to share our expertise and answer your questions.

020 8641 4444

Send us a message