Harrow College

Pinnacle were approached by Harrow College who required help in achieving their vision for their new build Enterprise Centre. The client wanted to create a flexible and adaptable workspace in their IT area and other learning zones.

£0 Project value
0 Full time students
0 Part-time students
0th Floor in building

The Brief

The aim was to create a zoned yet open plan area that was easy to supervise, promoted collaborative learning and included a bright interior design scheme. The client especially wanted to move away from a fixed or traditional classroom. With the IT rooms they didn’t want a fractured series of IT zones – they needed them to be engaging and aspirational.

The client wanted the areas to have ‘no straight lines’ and so we chose our Sculpt product.  Sculpt screens can be configured in a variety of ways, including dividing rooms into zones, to provide study workspaces for a number of applications.  The screens were a striking orange colour with contrasting white worktops. We varied the heights and radii of the curved screens to add a visual interest to the room. We installed cable management trays to ensure that the areas were not cluttered by hanging wires. Open plan, bright areas such as this allows students to be more flexible and encourage them to collaborate with others.  ErgoFlex chairs are used through all areas of the building that we were involved with.

What we did

Several smaller breakout and working areas are positioned across the floors in the Enterprise Centre.  One of these features our refuge high-back seating for students to relax on during breaks.  Forum tables surrounded by ErgoFlex chairs are also available for use for group collaborative work.  Trapezoidal and rectangular flexitables are used in the classroom areas and are coloured in orange to match the IT areas.  On the second floor is a large sculpt seating module with upholstered seat covers.  In front of this is a large circular HPL table top.  This is perfect for group work or for one on one discussions with teachers.   The finished configuration looks excellent and eye-catching.

Throughout the design process 3D visuals were used to allow us to convey our concepts efficiently to the client and get his feedback.  The design team also used specialist software to carry out space planning that takes into account the current legislation.  This is important to ensure a safe and functional learning environment that takes into account working distances and potential mobility issues.

Get in touch

We would love to hear from you about your project! Give us a call, send an email or use the form below, we are always keen to share our expertise and answer your questions.

020 8641 4444

Send us a message