Ravensbourne School

Pinnacle were commissioned by Ravensbourne School in Bromley to create them an engaging and fun 6th form centre, attracting new students and clearly differentiate the 6th form area from the rest of the school.

£0 Project value
0 Number of students
0 School founded

The Brief

The client also requested the space to be colourful, as well as being suitable for studying and for dining.  The furniture provided would have to be occasionally relocatable, and the practical surfaces would need to be dark in colour in order to hide any damage and marks that may occur.

The room has a very large open area, which gave Pinnacle a lot of flexibility in the design and installation of the brief.  The main feature of the area is the run of walnut banquette booths along the perimeter of the room.  These follow the curve of the glass wall and looks great with the colour scheme of pink, blue and green vinyl seats and backrests.  The colour scheme matches across all areas and surfaces in the room.

A variety of seating was supplied for a multitude of uses including disc based tables with high stacking seating, seating benches and tables from our Feast range and banquette soft seating in several areas to accommodate seating for a large number of students.

What we did

An interesting element to the project was the toaster station for the pupil’s use which we installed with a bright green splashback matched to the colour of the vinyl seating and table edges.
Designing around the existing pillars and curved walls presented an interesting issue to the Design Team, who rose to the challenge.  The brief was very specific, and the Design Team used models, mood boards and 3D visuals to enable the client to picture the space before installation started.

Across the other side of the room there were several floor to ceiling seating booths, which were made from the same materials and colours as the banquette benching along the perimeter windows.  These booths have capacity for six people and provide a meeting space for presentations.  This is also catered for by the TV screen on the wall of each booth.

We think that the end result looks fantastic and we hope that the School and their students will enjoy their area for years to come!

Get in touch

We would love to hear from you about your project! Give us a call, send an email or use the form below, we are always keen to share our expertise and answer your questions.

020 8641 4444

Send us a message