St Dunstan’s College

Location: Catford, London
Contractor: Wilmott Dixon

St Dunstan’s College

Pinnacle were asked by St Dunstan’s College to provide FFE Consultancy and Furniture for the New Build STEM Block, Sixth Form and Junior School. The Old Masters House was also repurposed as part of the Junior School provision.

Value £18m
Weeks on site 9 weeks
Number of students 1,056
Location Catford, London

The Brief

St Dunstan’s College is an independent school for students from Nursery to Year 13. The school dates back as far a 1446 and has a strong heritage in science and technology. A new build school building was constructed in addition to repurposing the old Master’s House as the new library and junior section, bringing their old heritage into a new, modern era.  

The school’s brief to us was to create a vibrant college for inspiring learning and collaboration with a flexible use of space. The college also wanted to be one of the region’s leading STEM centres.  

Pinnacle worked directly with the school, alongside their architect Bond Bryan and Cathy Bagster Consulting at Stage 3 of the design. Pinnacle then worked with contractor, Wilmott Dixon during the consultancy stage.  

St_Dunstans_IMG_1354

What we did

There were several spaces Pinnacle were appointed to fill: the STEM block with Science rooms tailored for each discipline; a brand-new Uniform Shop; IT rooms; Art rooms; Music rooms and the Sixth Form area. 

The Sixth Form area was designed to be a multi-use space, finding the balance between socialising, and studying. The study area has large tables for the students and there are breakout areas for collaborative group work or socialising. For students who prefer working alone or in smaller groups, acoustic panel treehouse seating units were fixed across the space. The sixth form café is built to feel sleek but natural, with exposed brickwork behind the counters and wooden coffee tables paired with brown leather sofas. 

Adjacent to the new building and connected by a bridge link is the refurbished old building, which was converted into the library and junior spaces. The library boasts a colourful area for the children, the bespoke made reading wall has house cut outs lined in bold colours to create seating snugs; and colourful stools and storage squares have been placed to create more engaging areas for reading. A bespoke reading tree has also been installed, with its ‘leaves’ extending onto the ceiling above it, inspired by the idea of reading a book outside, sitting under a tree. 

We made some minor adjustments from the original design to ensure that we stayed on budget while still meeting the clients’ expectations. We had amazing engagement from the school who were very impressed by our designs, furniture finish strategy, mood boards and renders. 

Key Info

Let's get started

We would love to hear from you about your project! Give us a call, send an email, we are always keen to share our expertise and answer your questions.